fbpx

Tags : Никола Вапцаров

Отворено повеќенаменско игралиште кај училиштето „Никола Вапцаров“

Денеска во Струмица е отворено ново повеќенаменско игралиште кај ООУ „Никола Вапцаров“, во втората урбана заедница, позади спортската сала на ова училиште. Градоначалникот Костадин Костадинов и директорот на ЈПКД „Комуналец“, Зоран Горгиев заедно децата ги испробаа новите голови и кошеви, а во изјавата за медиумите струмичкиот градоначалник истакна дека ова игралиште, кое е четврто по […]

Предадена во употреба спортската сала при ООУ „Никола Вапцаров“

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев, министерката за образование и наука, Мила Царовска и градоначалникот на Струмица, Коста Јаневски денеска ја предадоа во употреба новата мултифункционална спортска сала во Основното општинско училиште „Никола Вапцаров“. Во обраќањето премиерот Заев истакна дека за неполни девет месеци во услови на пандемија со Ковид-19 е завршена […]