fbpx

Tags : Носи кацига-вози одговорно

ОВР Радовиш реализираше превентивна активност „Носи кацига-вози одговорно“

Безбедноста во сообраќајот е битен сегмент во работењето на Секторот за внатрешни работи Струмица, а со тоа и на Одделението за внатрешни работи Радовиш. Како резултат на низата преземени превентивни мерки и активности во 2021 година на подрачјето на СВР Струмица евидентирано е намалување на бројот на жртви во сообраќајни несреќи за 50% споредбено со […]