fbpx

Tags : нова опрема

Струмичките пожарникари добија нова лична заштитна опрема

-Како резултат на континуираната заложба и посветеност на Општина Струмица за опремување на пожарникарите-спасители со лична и заедничка заштитна опрема, а со самото тоа и подигнување на нивото на заштита на граѓаните од секакви природни и други несреќи, денес во ТППЕ Струмица пристигна нова лична заштитна опрема, објавија пожарникарите. Опремата се состои од специјална заштитна […]

Општина Струмица набави нова опрема за пожарникарите

Денекса во ТППЕ Струмица пристигна противпожарна опрема и техника набавена од страна на Општина Струмица, објавија струмичките пожарникари. Набавени се најнови модели на изолациони апарати за дишење кои се неопходни за гасење на пожари во затворен простор, комбинирани апарати на воздух и вода за гасење на пожари на отворен простор, грбни пумпи за гасење пожари […]

Против пожарните единици од Југоистокот ќе добијата нова опрема за

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион започна со имплементација на проектот „Прекугранична соработка во справување со шумски пожари” во рамки на Програмата за прекугранична соработка Р. Бугариј -Северна Македонија 2014 – 2020. Центарот за развој на Југоисточниот плански регион ќе го спроведува проектот во партнерство со Асоцијацијата на Југозападни општини од Балгоевград, Република Бугарија, кој е […]