fbpx

Tags : нова спортска сала

Пуштена во употреба новата спортска сала во училиштето во Муртино

Градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов и министерот за образование и наука, Јетон Шаќири денеска ја пуштија во употреба новата спортска сала во училиштето „Маршал Тито“ во Муртино. -Изградена по најсовремени стандарди на површина од 650 метри квадратни, салата обезбедува квалитетни услови за реализација на часовите по физичко образование и тоа не само за учениците од […]

Предадена во употреба спортската сала при ООУ „Никола Вапцаров“

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев, министерката за образование и наука, Мила Царовска и градоначалникот на Струмица, Коста Јаневски денеска ја предадоа во употреба новата мултифункционална спортска сала во Основното општинско училиште „Никола Вапцаров“. Во обраќањето премиерот Заев истакна дека за неполни девет месеци во услови на пандемија со Ковид-19 е завршена […]