fbpx

Tags : Нова Влада

Избрана новата Влада на чело со премиерот Зоран Заев

Пратениците вечерва ја изгласаа новата Влада на Република Северна Македонија на чело со премиерот Зоран Заев, кој по втор пат ќе ја предводи. За Владата предводена од Заев гласаа „За“ гласаа 62 пратеници, „Против“ беа 51 пратеници, немаше воздржани, а присутни во собраниската сала беа 115 пратеници. Новата Влада е составена од 19 министри, седум […]