fbpx

Tags : Охрид

Нова авионска линија од Тревизо до Охрид, побараа иселениците од

Министерот во Владата на Република Северна Македонија задолжен за дијаспора, д-р Џемаил Чупи, за време на престојот во Република Италија, меѓу другото имаше средби и со дијаспората од нашата земја. Тие, организирани во активни здруженија, побара од министерот Чупи да им се овозможи нова авионска линија која ќе им овозможи зближување до нивните семејства во […]

Осум пожарникари од Струмица учествуваат на НАТО вежбата во Охрид

Осум пожарникари-спасители од Територијалната професионална против пожарна единица на Струмица, припадници на УСАР тимот (урбано пребарување и спасување), кој е во состав на Републичките сили за заштита и спасување, учествуваат на НАТО вежбата во Охрид. Вежбата ја организира Евроатлантскиот центар за координација на одговор при катастрофи ( EADRCC ) и се одржува од 20 до […]