fbpx

Tags : Онлајн

Традицијата на Струмичкиот карневал ќе се одбележи онлајн

Водени од желбата да продолжи вековната традиција на Струмичкиот Карневал , долгогодишните посветени учесници на Струмичкиот карневал заедно со членовите на Организациониот Одбор и градоначалникот на општина Струмица Коста Јаневски, синоќа дискутираа за евентуалните можностите традицијата симболочно да се одбележи во 2021 година ако условите на КОВИД пандемијата го дозволат тоа. Со оглед дека карневалот […]

„Астерфест“ ќе се одржи онлајн, од 28 до 31 август,

По краткото обраќање на авторката Мораг Меккинон од Единбург, на лауреатот на наградата Астер за животно дело Пиро Милкани од Тирана, како и на режисерот Ленар Камалов од Москва, утревечер во 19:30 часот, со македонската премиера на осумминутниот краток игран филм „Телефонско дежурство“, ќе започне онлајн прикажувањето на кусометражната филмска програма. Во натпреварувачката програма се […]

Пандeмијата ја зголеми онлајн потрошувачката, потрошувачите да внимаваат од каде

Според маркетинг агенции, кои се занимаваат со онлајн продажба, таквиот начин на купување е во се поголем подем во нашата држава, а растот е забрзан заради коронавирусот, кој принуди многу бизниси да се префрлат на онлајн продажба. Како потврда на таквото тврдење го наведуваат податокот дека оваа година досега се регистрирани околу 100 нови е-трговци, […]