fbpx

Tags : оставка

Премиерот Ковачевски ја депонираше оставката во Собранието

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски, денеска, во законски предвидениот рок, ја депонираше оставката во Собранието на Република Северна Македонија, при што имаше средба со претседателот на Собранието, Талат Џафери, соопштија денеска од Владата. На средбата, премиерот Ковачевски истакна дека функцијата претседател на Влада ја извршувал одговорно и посветено, со должна почит […]