fbpx

Tags : отворен простор

Полицијата апелира да не се пали оган на отворен простор

Се наоѓаме во период од годината кога земјоделците ги подготвуваат своите земјоделски површини за сеидба, при што палат стрништа, меѓи, плевел и други отпадоци. Во минатото бевме сведоци на многу појави кога ваквото неконтролирано палење беше причина за настанување на пожари, со кои се предизвикуваа штети на имотот на граѓаните.Токму поради наведеното Секторот за внатрешни […]