fbpx

Tags : пеливанско борење

Костурино го одбележа Петровден со турнир во пеливанско борење

-Кога и високите горештини не се пречка да се остане верен на традицијата, тогаш Костурино и неговите граѓани ги заслужуваат сите мои честитки, напиша градоначалникот Костадин Костадинов, честитајќи им го празникот Петровден на жителите на село Костурино. -Денешниот празник Петровден повторно е во знакот на традиционалниот турнир во пеливанско борење, кој секоја година на денешен […]