fbpx

Tags : Плати

Д-р Филипче од Неготино: Плати до 180.000 денари за докторите

Како доктор, постојано се ангажирам за подобрување на професионалните услови за здравствените работници. Во изминатиот мандат значиително ги покачивме платите на сите категории зрасвтвени рботници, но тоа не е доволно. Во следниот мандат потребно уште поголемо зголемување.   Ова го истакна носителот на листата на СДСМ во Изборната единица 4, д-р Венко Филипче кој заедно со […]

Филипче: Покачување на платите до 180.000 во терциерното здравство, до

На денешното претставување на т.е. „Програма за европска иднина“ и кандидатите за пратеници на СДСМ и Коалицијата, носителот на листа во ИЕ 4, Венко Филипче говореше за подобрување на финансиската состојба на здравствените работници. Тој најави дека веќе е започнат успешен процес на обезбедување европски услови за нашите здравствени работници преку покачување на платите, платените […]

Костадинов го потпиша колективниот договор за зголемување на платата за

-Градоначалникот Костадин Костадинов ги прифати барањата на синдикатите и вчера го стави својот потпис на  Колективниот договор со кој се уредуваат правата, обврските и одговорностите во врска со работниот однос на вработените во општина Струмица. Договорот предвидува и зголемување на платите на сите  вработени во Општина Струмица, како и на вработените во сите јавни претпријатија […]

Со субвенционирање на плати досега вработени 1.346 лица

Активните програми и мерки за вработување и во услови на криза им овозможуваат на компаниите полесно да ангажираат работници, при што над илјада работни места се поддржани само со мерката „Субвенционирање на плати“ , за која компаниите покажаа исклучителен интерес, информира Министерството за труд и социјална политика (МТСП). Агенцијата за вработување досега распиша два јавни огласи за […]