fbpx

Tags : почна

Почна изградбата на булеварот од Струмица до Дабиле

Струмица ќе има уште еден булевар. Новото булеварско решение е од Струмица до населеното место Дабиле. Овој пат е еден од најфреквентните во државата кој води до граничниот премин Ново Село на македонско – бугарската граница. На започнувањето на градежните активности денеска беше градоначалникот Костадин Костадинов со членови на Советот и претставници на општинската администрација. […]

Почна изградбата на затворениот базен во Струмица

Денеска започна изградбата на затворениот базен во Струмица во спортско-рекреативниот дел на градот, кај пам патеката, во близина на АТШ Берово и е уште една потврда за успешната соработка на Општината со Агенцијата за млади и спорт. Градоначалникот Костадин Костадинов и директорот на Агенцијата за млади и спорт, Наумче Мојсовски, денеска беа на увид на […]

Костадинов: Почна добар дел од воспитниот и образовниот процес

Интегрално обраќање на градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов -Почитувани вработени во предучилишното, основното и средното образование од општина Струмица,Децата се нашето најголемо богатство, тие се нашата иднина. Влогот во нивниот развој и нивното образование е најдоброто нешто што можат да го направат и родителите и воспитно – образовниот кадар во градинките и училиштата. За жал […]

Почна ФКТ „Ристо Шишков“

Со излегувањето на отворената сцена во Градскиот парк на актерите Танкица Стојанова, Ѓорги Трајков и Никола Костадинов со претставата „Умри машки“ од Алдо Николај во режија на Кире Ѓоргиев, а во продукција на струмичкиот театар „Антон Панов“, вечерва почна дваесет и осмото издание на Фестивалот на камерен театар „Ристо Шишков“. Фестивалот за отворен го прогласи […]