fbpx

Tags : подземна сообраќајница

Заменето е осветлувањето во подземната сообраќајница во Струмица

Заврши реконструкцијата, односно замената на тунелското осветлување во подземната сообраќајница под плоштадот „Гоце Делчев“. Според директорот на Јавното претпријатие „Паркиралишта Струмица“, Иван Стаменовски, со реконструкцијата е подобрена функционалноста и фотометриската распределба на осветлувањето. Извршена е замена на сите дотраени тела кои користеа натриумови светилки со моќност од 250W. Поставени се нови 93 светилки за тунелско […]

Ќе се реконструира тунелското осветлување во подземната сообраќајница

Јавното претпријатие „Паркиралишта Струмица“ ги известува граѓаните дека од 08 август ќе започне со реконструкција, односно замена на тунелското осветлување на подземната сообраќајница под плоштадот „Гоце Делчев“, информираа денеска од Општина Струмица. Реконструкцијата е дел од јавна набавка, а целта е да се подобри функционалноста на тунелското осветлување и да се обезбеди подобра фотометриска распределба […]