fbpx

Tags : Погана

ЦУК: Активни се пожарите кај Погана и селото Дамјан

Пожарот од 01.08.21 во месноста Погана кој започна околу 12:30 часот и зафати површина од околу 1350 хектари, се уште е активен, посебно во делот непосредно пред ветерниците кај Богданци. На терен беа ангажирани следните сили:2 ПП возила од ТППЕ Валандово со 7 пожарникари, 14 од ШС Саланџак-Валандово, 11 припадници на АРСМ, ДЗС Валандово 7, […]