fbpx

Tags : попишувачи

Тестирањето на кандидатите за реонски попишувачи ќе се изврши утре

Комисијата за пописен реон 14 – Струмица и Василево ги известува кандидатите за реонските попишувачи дека тестирањето на пријавените заклучно со продолжениот рок на Јавниот конкурс до 25.08.2021 година ќе се изврши на 27.08.2021 година во 10 часот во просториите на СОУ „Јане Сандански“ Струмица. На тестирањето можат да дојдат и кандидатите кои од лични […]

Државен завод за статистика: Добар одзив на конкурсот за реонски

Државниот завод за статистика го објави јавниот Конкурс за ангажирање на реонски попишувачи и реонски инструктори за претстојниот Попис на населението, домаќинствата и становите во Република Северна Македонија, кој ќе се спроведе од 1-ви до 21-ви април годинава. Пријавувањето на учесниците до овој момент се одвива добро и веќе се пријавени  околу 4.000 кандидати заинтересирани […]