fbpx

Tags : портоколаво

Општинската зграда светна во портокалово, почнаа 16 денови активизам против

-Вечерва општинската зграда светна во портокалова боја и се вклучивме во Кампањата 16 дена активизам за борба против семејното и родово базирано насилство, објави градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов. -Упатувам силна порака за подигање на свеста, за охрабрување на жените и деца жртви да пријавуваат насилство, а надлежните институции да преземаат координирани и ефикасни мерки […]