fbpx

Tags : постоење

Ротари клубот Скопје Исток прослави една година постоење

Ротари клубот Скопје Исток го прослави својот прв роденден од основањето и вклучувањето во филантропските активности за поддршка на заедницата во Македонија. Сите 26 члена на Клубот се фокусирани на поддршка на образованието, на културата и на ранливите групи граѓани. Во поздравниот говор, чартер и сегашен претседател на Клубот, Глигор Михаиловски, ја изрази својата воодушевеност […]

„НОВУС“ одбележа една деценија постоење

Центарот за истражување и анализи „Новус“ од Струмица синоќа одбележа десет години постоење. На пригодниот собир со изложба на фотографии од досегашното работење, беше истакнато дека „Новус“ е идеја која започнала пред точно 10 години, кога 6 млади луѓе решиле да започнат да дејствуваат организирано и да бидат дел од промените кои се однесуваат на […]