fbpx

Tags : пожар Богданци

Изгаснат е пожарот кај Богданци

-Пожарот во Богданци е целосно изгаснат, објави директорот на Центарот за управување со кризи, Стојанче Ангелов. -Против пожарните тимови се повлекуваат од терен. На лице место е оставена дежурна екипа да внимава да не дојде до повторно разгорување. Изгорени се приближно над 350 ха нискостеблеста деградирана шума, грмушки и трева. Нема штета на 4-те ветерници […]

Голем пожар кај Богданци, се шири кон ветерниците

Денеска окопу 11:00 часот во месноста Брдаров камен, веднаш до препумпната станица на хидросистемот Дојранско езеро избувна пожар во нискостеблеста деградирана шума и сува трева избувна силен пожар, соопшштија од Дирекцијата за заштита и спасување. Поради опасност пожарот да се прошири кон ветерниот парк Богданци, два Ер- Трактори на ДЗС полетаа за да помогнат на […]