fbpx

Изгаснат е пожарот кај Богданци

 Изгаснат е пожарот кај Богданци

-Пожарот во Богданци е целосно изгаснат, објави директорот на Центарот за управување со кризи, Стојанче Ангелов.

-Против пожарните тимови се повлекуваат од терен. На лице место е оставена дежурна екипа да внимава да не дојде до повторно разгорување. Изгорени се приближно над 350 ха нискостеблеста деградирана шума, грмушки и трева. Нема штета на 4-те ветерници под кои помина пожарот, напиша Ангелов.

Share via
Copy link