fbpx

Tags : пресуда

Пресуда за хеликоптерската несреќа кај Струмица во која загинаа четворица

Судскиот совет при Основниот суд во Струмица ги осуди обвинитетите Јулијана Спировска, тогашна директорка на ЈП „Македонска радиодифузија“ на условна казна од затвор од две години доколку делото не го повтори во наредните три години. Драгослав Радески, технички директор, е осуден на 18 месеци условна казна доколку делото не го повтори во наредните две години, […]

Еуромакс ќе ја обжали повторената одлука на Државната комисија и

Еуромакс објавува дека Државната комисија на Северна Македонија ја занемари конечната одлука на Вишиот управен суд на Република Северна Македонија, што е во корист на Еуромакс и е објавена на 7-ми декември 2020 година, иако комисијата е одговорна за нејзиното спроведување, соопштија денес од компанијата.-Државната комисија, наместо тоа, ја потврди одлуката на министерот за економија […]