fbpx

Tags : претседателот Трајковски

Одбележана 20-годишнината од загинувањето на претседателот Трајковски

(26 февруари 2004 – 26 февруари 2024), 240 месеци без струмичанецот, 20 години без Македонецот,две децении без претседателот,Борис Трајковски – непребол кој трае вечно, објави градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов. -По тој повод, пред споменикот подигнат во негово име во струмичкиот градски парк, одржавме чествување на ликот и делото на Вториот Претседател на Република Македонија […]