fbpx

Tags : превентивна активност

Превентивна активност на СВР Струмица:„Има помош за живот без насилство“

Денеска полициски службеници од Отсекот за превенција при СВР Струмица и Полициската станица Струмица на повеќе локации на подрачје на Струмица спроведуваат превентивна активност во рамки на кампањата „Има помош за живот без насилство“, која Министерството за внатрешни работи ја спроведува во соработка со Фондот за население на Обединетите нации. Целта на овие активности е […]

Полицијата со превентивна активност-„Биди подготвен за безбедно патување во зима“

Денеска полициски службеници од Отсекот за превенција при Секторот за внатрешни работи Струмица на повеќе локации на подрачје на Струмица и околните населени места спроведуваат превентивна активност во рамки на проектот „Биди подготвен за безбедно патување во зима“. -Сите знаеме дека од 15 ноември започна периодот на задолжително носење зимска опрема во возилата, кој ќе […]

ОВР Радовиш реализираше превентивна активност „Носи кацига-вози одговорно“

Безбедноста во сообраќајот е битен сегмент во работењето на Секторот за внатрешни работи Струмица, а со тоа и на Одделението за внатрешни работи Радовиш. Како резултат на низата преземени превентивни мерки и активности во 2021 година на подрачјето на СВР Струмица евидентирано е намалување на бројот на жртви во сообраќајни несреќи за 50% споредбено со […]