fbpx

Tags : приноси

Дигитален земјоделски инженер за помали трошоци и поголеми приноси на

Факултетот за земјоделски науки и храна во Скопје (ФЗНХ) организираше Конференција и панел дискусија на тема „Дигитализација во земјоделството – Предизвици и можности за македонскиот земјоделско – прехранбен сектор”. Повод за одржување на конференцијата е отворање нова интердисциплинарна студиска програма по Дигитално земјоделство. На конференцијата, научната мисла и идеја, преку дискусиите на присутните претставници на […]

Иловица – Штука нема негативно да влијание врз земјоделството и

(Комерцијална ПР објава) Предрасуди и Стереотипи: Земјоделството во под Огражденскиот регион ќе биде целосно упропастено… ИЛИ Земјоделството ИЛИ Рударството (???) ВИСТИНА: Науката и експертите се согласуваат дека најдобар победнички избор за брз економски развој е да се инвестира и во современо Земјоделство и во одржливо Рударство. И Земјоделството и Рударството се стопански гранки од стратешка […]