fbpx

Tags : проект

Јас сум потрошувач и одлучувам за моите пари!

Внимавајте и проверувајте!!! -Проверувајте го рокот на употреба на производите, но бидете внимателни и со  декларацијата; -Трикови со прелепен нов рок на траење или рок на употреба или избришан и избледен рок или декларацијасо неточни информации; -„Производи на акција“, но со лента залепени два или повеќе од нив токму врз делот каде е запишан рокот […]

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион почна со реализација

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион започна со имплементација на проектот „Рано откривање на пожарите и нивно движење за превенција и справување со катастрофи – eFIDAR“. Центарот е проектен партнер во овој проект и го имплементира заедно со Регионот на Централна Македонија, Грција и Центар за управување со кризи, Република Северна Македонија. Проектот е […]

„Сојуз на синдикат на земјоделци Струмица“ го реализира проектот „Намалување

„Сојуз на синдикат на земјоделци Струмица“ го реализира проектот „Намалување на ранливоста на струмичкото земјоделство од климатските промени“, финансиски поддржан од Општина Струмица. Во изминатите скоро два месеци се преземени повеќе активности, а во наредните денови ќе почне и конкретната реализација на проектот, со кој се предвидени повеќе активности на едукација и подигање на свеста […]

Проектот „Граѓанско сојузништво за репортери без граници“ презентиран пред граѓански

Центарот за истражување и анализи „НОВУС“ во партнерство со Здружението за медиумска писменост „Медија Флеш“ ги презнетираше наодите од истражувањето колку репортерите од Југоистокот слободно известуваат и колку им веруваат и пред претставници на  граѓанските организации од Струмичкиот регион, каде се одвиваше и самото истражување. На средбата се разговараше како граѓанските организации да комуницираат со […]

„Медија Флеш“ почна со реализирање на проектот „ Јас сум

Здружението за медиумска писменост „Медија Флеш“ почна со реализирање на проектот „Јас сум потрошувач и одлучувам за моите пари“, финансиски поддржан од Општина Струмица. -Зошто овој проект? Како општество и како граѓански организации често сме посветени на афирмација и промовирање на основните човекови права, но не секогаш го опфаќаме како право она што со кое […]

Трета работилница за развојни микропроцесорски системи во проектот „Технологија за

Ги обликуваме младите средношколски умови за креативно размислување Трета работилница за развојни микро-процесорски системи се организираше на Факултетот за електротехника и информациски технологии при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје во рамки на проектот „Технологија за тебе“. Организатори на работилницата се факултетот и компанијата Логинг Електроникс и на работилницата учествуваа 30-ученици и 28-професори од […]

Струмичките бизнисмени се информираа за проектот „Активација на ранливи групи

Бизнисмените од Струмица, денеска, се информираа заспецијализираните програми и услуги за развој на вештини за полесно вклучување на ранливите групи на пазарот на трудот. Претставници на Агенцијата за вработување на Република Северна Македонија, во рамки на проектот „Активација на ранливи групи на пазарот на трудот“ порачаа дека со оваа проектна реформа, најзагрозените категории од сиромаштија, […]

Костадинов: Ги почнавме активностите за реализација на најголемиот проект во

-Денеска ги започнавме активностите за реализација на најголемиот проект досега во општина Струмица.Над градот, во месноста Чамлк градиме Станбена населба со објекти за сместување на социјално загрозени семејства во Струмица, објави градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов. -На локацијата којашто денеска започнавме да ја подготвуваме, а чиј проектен опфат изнесува 3,34 хектари ќе бидат изградени околу […]

Струмица ќе го реализира проектот „Мрежа на велосипедски градови“

Нека ни е честит уште еден проект „Мрежа на велосипедски градови“.Овој прекуграничен проект помеѓу општина Струмица и општина Серес од Грција денеска доби зелено светло од Советот на општина Струмица, објави градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов. -Со него добиваме Вело Зона Градски парк Струмица – изградба на велосипедска адреналинска патека („Pump track“ патека) Вело Полигон […]

Одржан првиот работен состанок за имплементација на проектот „Бе Ин“

Во рамките на проектот „Деловен екосистем како интегриран систем – Бе Ин“, финансиран од Европска Унија преку Интеррег ИПА Програмата за прекугранична соработка помеѓу Грција – Р. Северна Македонија,на 22.03.2022 година, во Солун, Грција, се одржа првиот работен состанок на партнерите по проектот: Регион Централна Македонија, Грција, Универзитетот „Гоце Делчев“, Штип, Република Северна Македонија Истражувачки […]