fbpx

Tags : проект

Информирајте се изворно за проектот Иловица – Штука од магазинот

Корпоративниот магазин со информации и објаснувања на проектот за рударскиот комплекс за бакар Иловица – Штука на Еуромакс, што беше доставен до сите домаќинства во Босилово и Ново Село, достапен и онлајн Меѓународниот инвеститор Еуромакс во општините Босилово и Ново Село подели корпоративен магазин со информации и објаснувања на проектот за рударскиот комплекс за бакар […]

„ЧИТАЈ МЕЃУ РЕДОВИ И БИДИ МЕДИУМСКИ ПИСМЕН“-успешно се реализира проектот

Медиумската писменост не е едноставно користење на медиумите и познавање на фактите и статистичките податоци за нив, туку поставување на вистинските прашања за она што се гледа, се слуша или чита. Дезинформациите, пропагандата и лажните вести се проблем на светско ниво. Тиеимаат потенцијал да го поделат јавното мислење, да поттикнат насилен екстремизами говор на омраза, […]

„Медија Флеш“ продолжува со реализицијата на проектот „Читај меѓу редови

Здружението за медиумска писменост „Медија Флеш“-Струмица продолжува со реализација на проектот „Читај меѓу редови и биди медиумски писмен“ финансиран и поддржан од стрна на општина Струмица. Вчера заедно со волонтерите на Општинската организација на Црвен крст Струмица и со секретарите на овие организации од Струмица и Радовиш, организиравме работилница за медиумска писменост, која онлајн ја […]

Црвен крст Струмица почнува нов проект за интегрирана грижа и

Денеска се одржа средба во Општинската организација на Црвен крст Струмица во врска со започнувањето на новиот проект за интегрирана грижа и услуги за постарата популација во РСМ. На состанокот присуствуваа претставник од Австрискиот Црвен крст, членови на Црвен крст на Република Северна Македонија и регионалните претставници од општина Струмица, Валандово, Радовиш, и Гевгелија. Проектот […]

Заокружен проектот за поставување агро-метереолошки станици во Југоистокот

Форумскиот циклус од 2019 година заврши вчера со презентација на резултатите на проектот „Агрометеоролошки станици за заштита на земјоделските култури и животната средина“, а се одржа во организација на Центарот за развој на Југоисточниот плански регион. Сесијата се одржа во хотел „Сириус“ во Струмица, според протоколите и препораките на Владата за заштита од Ковид-19. На […]

Здружението „Еврохаб агенда“ почна со реализација на проектот „Социјален клуч

Здружение за одржлив развој „ЕВРОХАБ АГЕНДА“од Струмица во периодот од август до март, со финансиска поддршка од G1 програмата на ЛЕР од буџетот на општина Струмица, почна да го реализира проектот „ Социјален клуч за стар ап“. -Преку овој проект имаме за цел да обезбедиме претприемачки пристап кон решавање на социјалните и еколошките проблеми во […]

Богданци:Избран проектот на четвртата форумска сесија од Проектот „Зајакнување на

Синоќа во ООУ „Петар Мусев“, Богданци беше одржана четвртата форумска сесија во рамки на Проектот „Зајакнување на општинските совети“ (  кој е финансиски поддржан од страна на Швајцарската Агенција за развој и соработка (СДЦ), а се имплементира од Програмата за развој на Обединетите нации), во општина Богданци. На сесијата присуствуваа вкупно 42 граѓани, 5 члена […]

„НОВУС“ почнува со реализација на проектот „Силни и гласни млади

Центарот за истражување и анализи „НОВУС“ од Струмица почнува со реализација на проектот „Силни и гласни млади – здрава и перспективна заедница“ којшто е во склоп на Проектот за младинско изразување којшто го спроведува Младински образовен форум , Младински совет Крушево и Љоја а е финансиран од Европската Унија. Целта на проектот е зајакнување на […]

„НОВУС“ го реализира проектот „Волонтерството – Надеж за иднината!„

Центарот за истражување и анализи „Новус“ од Струмица преку работилници икампањи го реализира проектот „Волонтерството – Надеж за иднината!“, финансискиподдржан од „Цивика Мобилитас“. Целта на проектот е зајакнување на капацитетитена локалните младински структури и зголемување на младинското учество вопроцесите на донесување на одлуки на локални и на национално ниво, како изголемување на младинското учество и […]