fbpx

Tags : првачиња

Струмичките првачиња примени во Детската организација

Денеска во Домот на АРМ, со пригодна програма наменета за првоодделенците од општина Струмица, беше одбележана Детската недела, која секоја година, во првата седмица од месец октомври, се одбележува во сите земји-членки на Обединетите нации. Во рамките на свеченоста струмичките првачиња беа примени во Детската организација, а приемот им го честитаа членките на Советот на […]

Градоначалникот Костадинов им го честиташе почнувањето на образованието на првачињата

Денес во НУЦК „Антон Панов“, по иницијатива на градоначалникот Костадин Костадинов, се одржа настан посветен на првачињата од струмичките основни училишта кои на 1 септември за првпат го пречекорија училишниот праг. Специјално за нив беше изведена театарската претстава „Пат околу светот“, на која и претходеше обраќање на градоначалникот Костадинов, со кое на првачињата им посака […]

Првачиња од Муртино го посетија граданачалникот Костадинов

Во рамките на одбележувањето на Детската недела, денеска, првачињата од ООУ „Маршал Тито“ од Муртино го посетија градоначалникот Костадин Костадинов.На средбата разговараа за почетокот на учебната година, за нивните желби и очекувања, но и играа и се забавуваа во кабинетот. Градоначалникот им подели подароци и им поска многу успех во учењето и весело и безгрижно […]