fbpx

Tags : раст

РАСТ НА КОМПАНИЈАТА ГАЛЕНИКА И ИНТЕРНАЦИОНАЛИЗАЦИЈА НА БИЗНИСОТ

Комерцијална ПР објава Откако стана дел од бразилската NC Групација, Галеника забележа значителен деловен раст и меѓународна експанзија. Во периодот од 2018 до крајот на 2022 година, Галеника го удвои обемот на продажба и извоз, го зголеми производството за 22%, го прошири портфолиото и регистрира дури 146 производи. Со поддршка на NC Групацијата, во чиј […]

Блидарус: Северна Македонија има најголем и најбрз потенцијал за регионален

Северна Македонија има најголем и најбрз потенцијал за раст во регионот. Со двоцифрен годишен раст на ИТ секторот (15%) и голем број таленти во компјутерските науки, Скопје е најразумниот избор за отворање на наш Центар. Исто така, верувам дека на културен план има голема компатибилност и мултикултурно збогатување што нашите нови колеги ќе ги донесат […]