fbpx

Tags : Риека

Маските „Пчелин рај“ и “Годишни времиња“ учествуваа на Меѓународниот карневал

Карневалските маски „Пчелин рај“ на ООУ „Видое Подгорец“ и „Годишни времиња“ на ООУ „Сандо Масев“ денеска учествува на Големиот меѓународен карневал што се одржа во Риека, Хрватска. Младите карневалисти од нашиот град учествуваа во поворката во која имаше над сто карневалски групи и околу 9.000 учесници од повеќе земји. Настапот на нашите кернавалисти можете да […]