fbpx

Tags : роман

ПРОМОЦИЈА НА РОМАНОТ „ТАРАФОТ“ ОД ПЕТАР ТРАЈКОВ ВО СКОПЈЕ

Во автентичен  книжевно  афирмативен  амбиент на „Метаноја кафе“ во Скопје во сабота  се одржа промотивно читање на  книгата „Тарафот“ од Петар Трајков од Струмица. Промоцијата беше реализирана како читање на делови од текстот одбрани лично од авторот. И негова интерпретација.  Модел  кој авторот го избрал како  актуелен во земјите со искусна читачка публика. Промовирање со […]

Матурантката Александра Атанасова го промовираше својот прв роман „Зборовите на

Денеска во големата сала на Домот на АРМ во Струмица матурантката од гимназијата „Јане Сандански“ , Александра Атанасова, го промовираше своето прво книжевно дело-романот „Зборовите на тишината. Покрај промоцијата на ова дело, таа се претстави и со изложба на свои четириесетина ликовни творби. За романот на Александра говореа нејзините професори по македонски јазик, Владимир Ефтимов […]