fbpx

Tags : селектирање отпад

Почна делењето на канти за селектирање отпад во Струмица

Со цел за зголемување на јавната чистота и поздрава животна средина Општина Струмица во соработка со ЈПКД „Комуналец“, во рамките на проектот „Еко паметни општини“, започнa со делење втора канта на домаќинствата, за селекција на отпад (пластика и лименки). -Започнуваме со доделување на 1.200 канти со кои ќе бидат опфатени: населбата Карпош и сите улици […]