fbpx

Tags : село Добрашинци

По половина век се асфалтира патот кон село Добрашинци

Денеска започна да се асфалтира локалниот пат што води кон населеното место Добрашинци, на потегот од  крстосницата со патот кон браната Турија до центарот на село Добрашинци, соопштија денеска од Општина Василево. -Со оглед на фактичката состојба на тертенот пред започнување на активностите и техничката документација, овде се работи за целосна реконструкција која опфаќаше отстранување […]