fbpx

Tags : сензитивна

Костадинов: Струмица е и останува родова сензитивна општина

-Струмица е и останува родова сензитивна Општина. И мажите и жените активно учествуваат во локалното управување и одлучување. Но, мора да го зајакнеме учеството на жените во овие процеси. Да ја подигнеме нивната самодоверба, слободно и без предрасуди, да го изнесат своето мислење и да влијаат на квалитетот на управување и донесување одлуки во нивните […]