fbpx

Tags : Северна Македонија

Николовски во Валандово: Северна Македонија ќе продoлжи да биде лидер

-Максималната искористеност на ИПАРД Програмите, ќе биде нашиот приоритет во следните две и пол години, посочи министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, при денешната посета на компанијата „Вардарец“ во валандовско Удово, којашто е еден од успешните кориснице на мерките од ИПАРД 2. Министерот Николовски, посочи дека во февруари се очекува Европската комисија да […]

Меѓународната технолошка компанија Softelligence ќе инвестира милион евра во Северна

Softelligence, технолошка компанија специјализирана за дизајнирање и испорака на комплексни решенија и интегрирани платформи водени од податоци и вештачка интелигенција, денес го најавува отворањето на својата канцеларија во Северна Македонија. Идната генерација пионери на технологијата со глобално седиште во Обединетото Кралство и 2 центри за испорака во Романија, одлучи да инвестира милион евра во Северна […]

ГАЛЕНИКА ЈА ЗГОЛЕМИ ПРОДАЖБАТА ВО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ЗА 34 ОТСТО

Во текот на првите седум месеци годинава, Галеника постигна значително проширување на своето портфолио на производи, раст во Србија и на регионалните пазари Северна Македонија, Босна и Херцеговина и Црна Гора, и при тоа имплементираше и дополнителна модернизација на работењето. Галеника во Северна Македонија во периодот од јануари до јуни годинава во споредба со истиот […]