fbpx

Tags : штрајк

Синдикатот на „Комуналец“ се приклучи кон генералниот штрајк на ССМ

Синдикатот при ЈПКД„Комуналец„ Струмица денес се приклучи кон Генералниот штрајк организиран од Сојузот на Синдикати на Македонија. Сојузот на синдикатите на Македонија имајќи во предвид дека води сметка и во сложени услови на генерален штрајк да бидат запазени правилата со цел за вршење на работите кои се неопходно потребни заради спречување на загрозување на животот, […]

Костадинов: Понудата за зголемување на платата од 10 отсто е

-Како градоначалник имам обврска да имам свој јасен став во однос на протестот на СОНК и сметам дека денеска е вистинскиот момент да го соопштам, објави градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов. Правото на протест е уставно загарантирано право и во таа смисла нема да се мешам во нивната одлука за протест.Правото на образование е исто […]