fbpx

Tags : смет

Општина Струмица и „Комуналец“ донираа специјално возило за собирање смет

-Речено – одлучено – сторено. Тоа би било резимето од денешниот чин на доделување возило за смет за потребите на Општина Босилово од страна на ЈПКД „Комуналец“ и Општина Струмица, објави градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов. -Откако Управниот одбор на „Комуналец“ донесе одлука, со донација на специјално возило за смет, да и се помогне на […]

Градоначалникот Костадинов апелира да не се фрла смет на жардинерија

Градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов денеска упати апел до граѓаните да не фрлаат смет по жардинерија и на улица. Апелот доаѓа откако е забележано фрлање смет на жардинерија во центарот на градот. Еве ја објавата на градоналникот на Струмица: -Кога зборуваме за ред и дисциплина, паралелно мора да работиме и на подигање на свеста, за […]