fbpx

Градоначалникот Костадинов апелира да не се фрла смет на жардинерија на улица

 Градоначалникот Костадинов апелира да не се фрла смет на жардинерија на улица

Градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов денеска упати апел до граѓаните да не фрлаат смет по жардинерија и на улица. Апелот доаѓа откако е забележано фрлање смет на жардинерија во центарот на градот.

Еве ја објавата на градоналникот на Струмица:

-Кога зборуваме за ред и дисциплина, паралелно мора да работиме и на подигање на свеста, за сите аспекти, но особено важно, свеста за животната средина.

Јас сум сигурен дека овие појави ќе бидат реткост и неспорно е дека луѓето од Комуналец Струмица ќе излезат и ќе го соберат сметот.Сите нам ни останува грижата за чиста Струмица.

Апелирам таквите појави, фрлање смет на жардинерија, на улица да не се случува.Повикувам сите граѓани кои ќе забележат дека некој свесно и намерно фрла ѓубре на место кое не е одредено за тоа, да пријави во надлежните институции или директно кај мене на мојот личен телефон 075/207-451. Само на тој начин Струмица ќе ни биде уште поубава и уште почиста, објави градоначалникот Костадинов.

Share via
Copy link