fbpx

Tags : социјална населба

Костадинов: Социјалната населба се гради според планираната динамика

При крај се градежните активности од првата фаза во делот на нискоградбата која чини 100 милиони денари, а опфаќа реализација на пристапна улица, изведба на планирани платформи за куќи, потпорни ѕидови и инфраструктурни активности, објави градоначалникот Костадинов. -Денеска потпишав договор со министерот за транспорт и врски Благој Бочварски и преку Владата обезбедивме 65 милиони денари […]

Костадинов: Ги почнавме активностите за реализација на најголемиот проект во

-Денеска ги започнавме активностите за реализација на најголемиот проект досега во општина Струмица.Над градот, во месноста Чамлк градиме Станбена населба со објекти за сместување на социјално загрозени семејства во Струмица, објави градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов. -На локацијата којашто денеска започнавме да ја подготвуваме, а чиј проектен опфат изнесува 3,34 хектари ќе бидат изградени околу […]