fbpx

Tags : Софилар

Костадинов: Пожарот кај Софилар е ставен под контрола

Пожарот кој околу пладне избувна во атарот на населбата Софилар, а чадот и пепелта се почувствуваа во градот, е ставен под контрола, објави градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов. -И покрај ветерот, брзата интервенција на пожарникарите не дозволи негово проширување.Да бидеме спокојни, пожарот е локализиран, а состојбата и понатаму ја контролираат нашите пожарникари.Голема благодарност до ТППЕ […]

Јаневски: Почна изградбата на сервисни улици и фекални колектори во

-Започна решавањето на проблемот од суштинско значење за жителите од населбата Софилар. По долги и сложени подготвителни активности, ветеното на почетокот од мандатот, започна да се реализира, објави градоначалникот на Струмица, Коста Јаневски. Денеска механизацијата пристигна на локацијата каде што ќе бидат изградени две сервисни улици и три фекални колектори. Нека е со среќа почетокот […]

Почнува изградбата на две сервисни улици и три фекални колектори

По долги подготвителни работи коишто требаше да ги направи општина Струмица, но и жителите на населбата, започнува изградбата на две сервисни улици и три фекални колектори во Софилар. Градоначалникот Коста Јаневски, денеска, го потпиша договорот, набавката е одобрена од страна на Министерството за финансии во рамките на проектот за подобрување на општинските услуги. Вкупниот износ […]

Пожарникарите гаснеа сува трева и трска во Софилар

Попладне во 15:45 часот во месноста Софилар, ТППЕ Струмица со едно против пожарно возило и тројца пожарникари спасители учествуваше во гаснење на запалена сува трева и трски. Опожарена е површина од околу 0.5 хектари. Пожарот е успешно локализиран и ликвидиран