fbpx

Tags : Сојуз на средношколци

Заев за државната матура: Заеднички договореното решение гарантира квалитет на

„Со Сојузот на средношколци се договоривме за два екстерни испити, додека за третиот екстерен испит се согласивме да се трансформира во интерен. Вака, ниту еден матурант нема да има проблем да се запише на некој од домашните или странски престижни универзитети, бидејќи повторно ќе има четири предмети неопходни за упис на универзитетски студии“, истакна премиерот […]

Премиерот Заев и претставници на Сојузот на средношколците на нова

Договорот за модифицирање на државната матура на два екстерни предмети останува, дијалогот продолжува за изнаоѓање концепт за изведување на интерните предмети, е заклучокот од средбата на премиерот Зоран Заев и претставници на Сојузот на средношколците. Во продолжение соопштението до медимуите од Владата. -Претседателот на Владата Зоран Заев попладнево ги прими претставниците на Сојузот на средношколци […]