fbpx

Tags : соопштение

Соопштение од „Еуромакс ресоурцес“ за денешниот протест во Струмица

Имаме целосно разбирање за грижата на жителите на Струмичката котлина и на целокупната македонска јавност. За жал, долготрајната негативна кампања насочена против реализација на инвестицијата преку манипулирање со чувствата на луѓето и пласирање невистини предизвикаа неоправдан страв и загриженост на широката македонска јавност. Како и досега, Еуромакс Ресоурцес ги охрабрува сите граѓани, во духот на […]

Соопштение од Општина Струмица за воведување времен режим на сообраќај

Во периодот од 2 до 5 Јуни, 2022 година, на повеќе локации во градот Струмица ќе се одржи четиридневна манифестација – Фестивал за љубители на велосипедизмот – „Вело Струмица“. Фестивалот „Вело Струмица“ се организира во рамките на спроведувањето на проектот „Струмица – Вело Град“, финансиран од фондовите на Европската Унија. Централниот настан на фестивалот е […]

СООПШТЕНИЕ за прекин и пренасочување на сообраќајот на локалниот пат

Општина Василево информира дека заради изведување на градежни работи на локалниот пат Ново Владевци – Старо Владевци, во деновите четврток, петок, сабота и недела, (27,28, 29 и 30 01.2022 година)  ќе има прекин во одвивањето на сообраќајот на споменатиот локален пат. Сообраќајиот ќе се врши по околниот земјен пат, познат како „каменица“. Според планираните активности […]

Правосилност на Пресудата на Управниот Суд во корист на „Еуромакс

Денес сакаме да објавиме дека со одлуките на двата управни суда во Република Северна Македонија се уважи нашето тужбено барање и се поништи Решението на Државната Комисија за одлучување во управна постапка и постапка од работен однос во втор степен, информираа преку соопштение од Еуромакс Ресоурцес Во соопштението се додава: -Со судската пресуда во врска […]