fbpx

Tags : СОУ „Јане Сандански“

Потпишан Меморандум за соработка меѓу „Медија Флеш“ и Гимназијата „Јане

Денеска претседателот на Здружението за медиумска писменост „Медија Флеш“, Ристо Тасев и директорката на струмичката гимназија, СОУ „Јане Сандански“, Невенка Стојанова, потпишаа Меморандум за соработка. Меморандумот се однесува на резлизирање на проектот „Читај меѓу редови: Спротивстави се на дезинформации и  биди медиумски писмен во ера на дигитални вести!“, финансиски поддржан од Центар за интеркултурен дијалог […]

Промовиран проектот „Со медиумска писменост до борба против говор на

Здружението за медиумска писменост „Медија Флеш“-Струмица почна со претставување на проектот „Со медиумска писменост до борба против говор на омраза“, во средните општински училишта. Вчера проектот, кој е финансиран од Општина Струмица, преку интерактивен пристап беше промовиран пред ученици од трета година во СОУ „Јане Сандански“ на час по македонски јазик и литература, каде заедно […]