fbpx

Tags : Советници

Костадинов и официјално градоначалник на Струмица, врачени уверенијата на новите

Денеска претседателката на Општинската Изборна Комисија за Струмица, Снежана Паљошкова им ги врачи решенијата на новиот градоначалник на Струмица, Костадин Костадинов и на 23 советници. -Денес, со овој чин официјално станувам Градоначалник на Општина Струмица, објави новиот градоначалник. -Денес, започнува мојата зацртана мисија.Денес, почнуваме со работа, Општина Струмица да оди напред, посветена на сите вас, […]

Поднесени три независни листи за советници и една кандидатура за

До Подрачната канцеларија на Државната изборна комисија во Струмица досега се поднесени три независни листи за советници-две за Струмица и една за Босилово и една кандидатура за градоначалник во Василево за локалните избори во октомври. Екологистите од Здружението „Здрава котлина“ поднеле листа за советници под името „Стига е“за Струмица и Босилово, а според најавите во […]

Советниците на ВМРО ДПМНЕ ја напуштија денешната седница на Советот

Советниците од ВМРО ДПМНЕ ја напуштија денешната редовна 39-та седница на Советот на општина Василево, на чиј дневен ред беа Програмите за наредната 2021 година, односно Седница на која се одлучува за приоритетите и развојот на сите населени места во наредната година, објави градоначалникот Марјан Јанев. -Советниците од ВМРО ДПМНЕ. кои патем да нагласам беа […]