fbpx

Tags : споменик

Осквернавен споменикот на Гоце Делчев во Струмица

Засега непознати сторители го осквернавиле споменикот на Гоце Делчев во Струмица, испишувајќи пораки со авто лак по него. Од Општина Струмица го осудуваат овој вандалски и дрзок чин и бараат од надлежните да ги откријат сторителите. Додаваат дека споменикот ќе биде исчистен и апелираат до граѓаните да не го уништуваат заедничкото добро. Инаку, в недела, […]