fbpx

Осквернавен споменикот на Гоце Делчев во Струмица

Засега непознати сторители го осквернавиле споменикот на Гоце Делчев во Струмица, испишувајќи пораки со авто лак по него.

Од Општина Струмица го осудуваат овој вандалски и дрзок чин и бараат од надлежните да ги откријат сторителите. Додаваат дека споменикот ќе биде исчистен и апелираат до граѓаните да не го уништуваат заедничкото добро.

Инаку, в недела, на 4 февруари, се одбележуваат 152 години од раѓањето на Гоце Делчев.

Фото: ФБ

Share via
Copy link