fbpx

Tags : стипендии

Фондацијата „Заев“ и Општина Струмица доделија 68 стипендии на талентирани

Вкупно 68 талентирани ученици од основните и средните училишта во општина Струмица, денеска во Градската уметничка галерија добија дизајниран сертификат за стипендија од општина Струмица и Фондацијата „Заев – Eдно општество за сите“.Градоначалникот Костадин Костадинов, кој како и минатата година и оваа беше иницијатор за финансиска поддршка на талентираните ученици, во своето обраќање потенцираше: -Сите […]

Општина Радовиш им ги додели договорите за стипендирање на талентирани

Честитајќи им на постигнатите успеси и посакувајќи им уште поголеми достигнувања, денес во салата на Советот на општината, градоначалникот на Општина Радовиш, Ацо Ристов, на свечен начин ги додели договорите за стипендирање на најдобрите ученици во основното и средното образование во Радовиш за учебната 2022/23 година. Оваа година се доделија вкупно 26 стипендии на талентирани […]

Универзитетот за туризам и менаџмент додели 220 стипендии за талентирани

По пролетниот караван и потпишувањето меморандуми за соработка со 30 општини од државата, Универзитетот за туризам и менаџмент додели 220 стипендии за талентирани студенти, како и за студенти со отежнат пристап до образованието. Стипендиите беа транспарентно доделени преку партнерските општини, а ректорот на Универзитетот, проф. д-р Аце Миленковски, на настанот организиран по овој повод во […]