fbpx

Tags : Струмичка ликовна колонија

Отворено 60.јубилејно издание на Струмичката ликовна колонија

Во фоајето на Центарот за култура ,,Антон Панов” вечерва беше отворена Меѓународната струмичка ликовна колонија која како најстара колонија во континуитет во Македонија, па и надвор од неа, го прославува своето јубилејно 60-то издание. Колонијата ја отвори Александар Ненчев, член на Советот на општина Струмица. -Сакам во оваа прилика, од мое лично име и од […]