fbpx

Tags : Струмица-Дабиле

Костадинов: Се става асфалт на делницата Струмица-Дабиле

-Зборот е збор за мене.Синоќа ветено, денеска реализирано.Се става асфалт на делницата Струмица – Дабиле со што се решава сообраќајниот метеж, објави градоначалникот на Струмица, Костадин Костадинов. -Благодарам до општествено одговорните компании за обезбедената донација за асфалтирање на делницата.Нека ни е со среќа!Секогаш од срце за мојата Струмица, напиша струмичкиот градоначалник.

Почна изградбата на булеварот од Струмица до Дабиле

Струмица ќе има уште еден булевар. Новото булеварско решение е од Струмица до населеното место Дабиле. Овој пат е еден од најфреквентните во државата кој води до граничниот премин Ново Село на македонско – бугарската граница. На започнувањето на градежните активности денеска беше градоначалникот Костадин Костадинов со членови на Советот и претставници на општинската администрација. […]