fbpx

Tags : светски ден

СООПШТЕНИЕ ОД МИМ ПО ПОВОД 3-ТИ МАЈ, СВЕТСКИОТ ДЕН НА

Македонскиот институт за медиуми им го честита Светскиот ден на слободата на медиумите на сите новинари и редакции кои и изминатата година, и покрај вонредните услови за работа, продолжија неуморно да работат и секојдневно да ги информираат граѓаните применувајќи ги највисоките професионални и етички стандарди и грижејќи се тие да добијат квалитетна и проверена информација. […]

Одбележан Светскиот ден на сеќавање на жртвите од сообраќајни незгоди

Секторот за внатрешни работи Струмица, преку Отсекот за превенција и Полициската станица за безбедност во патниот сообраќај  Струмица  во партнерство со Републичкиот совет за безбедност во патниот сообраќај,  денес  15-ти ноември, го одбележа Светскиот ден на сеќавање на жртвите од сообраќајни незгоди. Со превентивна активност во централното градско подрачје  во Струмица, на која полициски службеници […]