fbpx

Одбележан Светскиот ден на сеќавање на жртвите од сообраќајни незгоди

 Одбележан Светскиот ден на сеќавање на жртвите од сообраќајни незгоди

Секторот за внатрешни работи Струмица, преку Отсекот за превенција и Полициската станица за безбедност во патниот сообраќај  Струмица  во партнерство со Републичкиот совет за безбедност во патниот сообраќај,  денес  15-ти ноември, го одбележа Светскиот ден на сеќавање на жртвите од сообраќајни незгоди.

Со превентивна активност во централното градско подрачје  во Струмица, на која полициски службеници на учесниците во сообраќајот им  делеа флаери и фрешерисо  апел:  Покажи грижа!  Разбуди ја  свеста!   Вози совесно и одговорно!, ги потсетија учесниците во сообраќајот дека сообраќајните незгоди не се случајни,  туку се предизвикани од невнимателно и неодговорно учество во сообраќајот, со укажување да се почитуваат сообраќајните знаци правила и прописи со цел  намалување на последиците во сообраќајот.

Share via
Copy link