fbpx

Tags : трагедија

Медиумите да ги приспособат програмските шеми и да известуваат одговорно

По сообраќајната несреќа што рано изутрината се случи во Бугарија, Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) апелира до медиумите да известуваат со целосна одговорност, врз основа на проверени информации и релевантни извори, без шпекулации околу причините за несреќата.    Препознавајќи го притисокот со којшто се соочуваат уредниците, новинарите и медиумските работници кога известуваат […]